דף הבית » רואה חשבון לעוסק פטור
רואה חשבון לעוסק פטור
משרד רואי חשבון OPAL מתמחה ומוביל בשירותי ראיית חשבון לעוסק פטור, עוסק מורשה וחברות
רואה חשבון לעוסק פטור לשירותכם
השירותים של משרד רואי חשבון OPAL לעסקים פטורים : פתיחת עוסק פטור, הנהלת חשבונות, ייעוץ מס, הצהרת הון, תיאום והחזרי מס, הגשת דוחות שנתיים ועוד.
פתיחת תיק עוסק פטור בליווי רואה חשבון
על פי חוק מס ערך מוסף (1975), עוסק פטור הינה בעל עסק עצמאי אשר אינו גובה מס ערך מוסף (מע"מ) מלקוחותיו. עוסק פטור לא נדרש לדווח אחת לחודש או חודשיים על מחזור הכנסותיו ללשכת מס ערך מוסף, אלא מדווח אחת לשנה. עסק עצמאי במעמד של "עוסק פטור" חייב להירשם אצל רשויות המס ולקבל אישור עוסק פטור (נפרט על התהליך בהמשך המדריך).
בטרם תיגשו לרשויות להודיע על הקמת עוסק פטור, אנו ממליצים לכם להתייעץ לפני כן עם רואה חשבון בעל ניסיון בתחום העיסוק המתוכנן שלכם. שתפו את רואה בחשבון אודות העסק שאתם רוצים להקים, מה יהיו דרכי הפעולה שלכם, מי יהיו הלקוחות, מה יהיו המוצרים והשירותים שתמכרו וכיצד תמכרו אותם. הייעוץ שתקבלו עשוי להיות בעל תרומה משמעותית עבורכם. רואה חשבון מנוסה ומקצועי יוכל להעניק לכם הדרכה כיצד להתנהל נכון מול הרשויות ואיזה תיק כדאי לפתוח - האם יש יתרון בפתיחה של עוסק פטור? ואולי עוסק מורשה היא הגדרה מתאימה יותר עבור העסק שלכם?
תוכן עניינים
משרד רואי חשבון OPAL - נעים להכיר
משרד רואי חשבון OPAL ועומד בראשו רו"ח אראל חנן מעניק שירותי ראיית חשבון מקיפים לעסקים, שכירים, חברות וארגונים, מקצה לקצה.
תפקידנו מתחיל בהכוונה להקמת העסק מול הרשויות, חישובי ההשקעה וכדאיות וממשיך במתן שירותי ראיית חשבון, ייצוג מול רשויות המס ותכנון מס חכם.
השירותים של משרד רואה חשבון שלנו: הנהלת חשבונות ושכר, רואה חשבון לחברות, תיאום מס, החזר מס, יועץ מס, פתיחת עסק מורשה, פתיחת עסק פטור, הקמת חברה בע"מ, גילוי מרצון, הגשת דוחות שנתיים, הצהרת הון, ביקורת פנים בחברות"
אנו כמשרד רואי חשבון וותיק מבינים שהתנהלות חשבונאית נכונה, תכנון מס יצירתי והתנהלות חכמה מול הרשויות הם נושאים חשובים וקריטיים להצלחת העסק ולכן אנו מביאים את הניסיון הרב שלנו ואת אנשי הצוות המנוסים ביותר כדי ללוות את בעל העסק לצמיחה ורווחיות.
כל השירותים של רואה חשבון לעוסק פטור בסרטון אחד קצר - כנסו לראות
מי לא יכול להירשם כעוסק פטור?
תקנות מס ערך מוסף מגדירות שורה של מקצועות ותחומי עיסוק אשר העוסקים בהם אינם יכולים להירשם כעוסק פטור, אלא חייבים להירשם כעוסק מורשה, חברה בע"מ או שותפות.
המדובר בעיקר בבעלי מקצועות חופשיים כגון יועצים פיננסיים, יועצי שיווק, יועצי מס, רואי חשבון, סוכני ביטוח, אדריכלים, מהנדסים, עורכי דין, שמאים, מתווכים ועוד.
אם אתם מתכננים לפתוח עסק בתחום הרפואי ולהפוך לרופאי שיניים, וטרינרים, פיזיותרפיסטים, רופאים כלליים, פסיכולוגים, בעלי מעבדות וכיו"ב - גם אז תהיו מחויבים להירשם כעוסק מורשה.
הפירוט המלא של רשימת המקצועות ותחומי עיסוק שאינם מורשים להיות עוסק פטור נמצא בתקנות מס ערך מוסף 1976.
מה היתרונות בלהיות עוסק פטור?
אין צורך לגבות מע"מ ולכן עוסק פטור יכול להציע "מחיר נטו" על מוצרים ושירותים שהוא מוכר. אם רוב הלקוחות שלכם הם אנשים פרטיים ולא עסקים, הם ישמחו לשלם לכם ללא צורך להוסיף על העסקה תשלום למס ערך מוסף.
עלויות נמוכות יותר של הנהלת חשבונות וראיית חשבון.
מה החסרונות בלהיות עוסק פטור?
מכיוון שעוסק פטור אינו גובה מע"מ מלקוחותיו, הוא לא יכול "לקזז את המע"מ" כפי שעושה עוסק מורשה, כלומר עוסק פטור לא יכול להשתמש בהוצאות שהוציא לטובת העסק על מנת להפחית את חבות המע"מ. במידה ובגין ההוצאות שלכם אתם כן משלמים מע"מ, ובגין ההכנסות שלכם לא, מדובר בפוטנציאל חיסכון כספי שיש לעוסק מורשה - ואין לעוסק פטור.
החיסרון המרכזי הוא תדמיתי. בעבר קראו לעוסק פטור "עוסק זעיר" וזה אמנם שונה, אולם עדיין התפיסה היא שמדובר ב"עסק קטן". יש לקוחות שזה יפריע להם לעבוד עם עסק קטן, בעיקר עסקים אחרים, ויש לקוחות רבים שזה כלל לא משנה להם, בעיקר לקוחות פרטיים. בכל מקרה, כדאי לשים לב לזה כשאתם חושבים על שיווק העסק שלכם.
מה תפקידו של רואה החשבון בהקמת עוסק פטור?
שלב ההדרכה
שלב ההקמה
שלב ההדרכה
אם הגעתם למסקנה, בסיוע רואה החשבון שייעץ לכם, כי עוסק פטור זו הקטגוריה המיסויית המתאימה עבורכם, זה הזמן לקבל הדרכה ספציפית לנושא התנהלות נכונה כעוסק פטור.
רואה חשבון מקצועי יוכל להעניק לכם ייעוץ שגם יחסוך לכם כסף וגם ימנע מכם "תקלות" בהתנהלות מול רשויות המס.
לדוגמה:
- איזה סוג של קבלות עליכם להוציא ללקוחות? באיזה אופן ובאיזה שלב להוציא את הקבלות?
- כיצד יש לאסוף ולהציג את ההוצאות על מנת שיוכרו על ידי רשויות המס?
- כיצד לעקוב אחר ההכנסות לקראת סוף השנה לוודא שלא עברתם את המכסה (במידה ואתם מעוניינים להמשיך ולהיות עוסק פטור).
כעת, לאחר שהחלטתם להקים עוסק פטור וגם קיבלתם הדרכה ספציפית כיצד להתנהל נכון, הגיע הזמן לגשת לרשויות ולפתוח את התיק.
שלב ההקמה
הקמת עוסק פטור היא תהליך הכולל שלושה שלבים:
שלב 1: פותחים תיק בלשכת מס ערך מוסף
מס ערך מוסף ידרוש מכם צילום תעודת זהות עם ספח, צילום של שיק (מבוטל), חוזה המעיד על שכירות של דירה או חנות שמתוכה העסק עתיד לפעול ותעודות המעידות על הכשרה מקצועית, אם ההכשרה רלוונטית לתחום העיסוק.
שלב 2: פותחים תיק במס הכנסה - במס הכנסה תידרשו להציג:
צילום תעודת זהות עם ספח; בקשה לפטור מניכוי מס במקור; דו"ח פרטים אישיים הכולל הצהרה על מקורות הכנסה (טופס 5329).
שלב 3: פותחים תיק בביטוח לאומי - בשלב השלישי והאחרון מצפה לכם טופס מייגע מעט, בעל שדות רבים, לצורך פתיחת תיק בביטוח הלאומי. בטופס תידרשו לפרט אודות מחזור הכנסות שנתי צפוי. מחזור ההכנסות השנתי משמש לצורך חישוב שיעור המקדמות לתשלום למוסד לביטוח לאומי. לאחר הגשת הדו"ח שנתי ביטוח לאומי ישלח לכם הודעה. במידה והכנסותיכם עברו את המצוין בטופס, יהיה עליכם להוסיף כסף לביטוח הלאומי, ובמידה והכנסותיכם היו פחות מהמצוין בטופס, תהיו זכאים לקבל חזרה כספי מביטוח לאומי.
כיום ניתן לבצע את כל ההליך הזה באופן מקוון, אולם עדיין כדאי לקבל סיוע מרואה חשבון מיומן. מה הערך בליווי על ידי רואה חשבון בהקמת התיק?
משרד רואה חשבון יכול לקצר עבורכם את תהליך ההקמה של תיק העוסק הפטור מול שלוש הרשויות ולבצע עבורכם חלק ממנו או כולו, ובנוסף, הוא יוכל למנוע מכם ביצוע שגיאות יקרות - בעיקר מול הביטוח הלאומי.
שאלות ותשובות: רואה חשבון לעוסק פטור
עוסק פטור הינה הגדרה על פי חוק מס ערך מוסף (1975) עבור בעל עסק עצמאי אשר אינו גובה מס ערך מוסף (מע"מ) מלקוחותיו. עוסק פטור לא נדרש לדווח אחת לחודש או חודשיים על מחזור הכנסותיו ללשכת מס ערך מוסף, אלא מדווח אחת לשנה. עסק עצמאי במעמד של "עוסק פטור" חייב להירשם אצל רשויות המס ולקבל אישור עוסק פטור (נפרט על התהליך בהמשך המדריך).
לא. עוסק פטור משלם מס הכנסה וביטוח לאומי כמו כל עסק.
אדם שמקים עסק עצמאי, הצופה שמחזור ההכנסות מהעסק יהיה נמוך מ- 102,292 ש"ח בשנה (נכון לשנת 2022).
במידה ומחזור ההכנסות מהעסק גדל מעבר למכסה של 102,292 ש"ח בשנה קלנדרית, בשנה שלאחר מכן רשות המיסים תסווג את העסק כעוסק מורשה ותיאלצו לעבור למשטר חשבונאי של עוסק מורשה.
עוסקים פטורים נוהגים לעתים לדחות הכנסות המגיעות להם לקראת סוף השנה, לשנה הקלנדרית הבאה, על מנת לשמור על סטטוס העוסק הפטור.
אנו מאחלים לכם הצלחה רבה בפעילות העסקית ומזמינים אתכם ליצור קשר לתיאום פגישת ייעוץ במשרדנו ללא התחייבות
מה תפקידו של רואה החשבון בהתנהלות פיננסית שוטפת עבור עוסק פטור?
רואה חשבון הוא שומר הסף שלכם בפני רשויות המדינה. הוא יעניק לכם ייעוץ וליווי שוטף בהכנת הדוחות הכספיים, ירכז את האיסוף של מסמכי הנהלת החשבונות וישמש כמייצג שלכם בפני הרשויות.
השירותים המרכזיים שמעניק רואה החשבון בהתנהלות השוטפת מול הרשויות:
- דיווחים חודשיים או דו-חודשיים למס הכנסה, כולל מתן הסברים ומענה לשאלות מצד פקידי השומה.
- דיווחים חודשיים או דו-חודשיים לביטוח לאומי.
- דיווח שנתי למס ערך מוסף.
- הצהרת הון: דוח מקיף למס הכנסה המספק תמונת מצב בנוגע לנכסים ומקורות הכנסה.
- דוחות כספיים שנתיים.
- ייעוץ בנוגע להיקף כספים הנדרש להשקעה בפנסיה, קופת גמל וקרן השתלמות, על מנת להימנע מקנס.
בנוסף, רואה חשבון ותיק ומנוסה יכול להעניק לכם ייעוץ מס שיקטין את חבות המס שלכם, ויוכל גם להעניק לכם מבט כלכלי על תחום העיסוק שלכם, כיצד להתנהל כלכלית בצורה נבונה וחסכונית.